Çökertme kebabı
Pişirme süresi 25 dk
Hazırlık ve doğrama 40 dk
Doğrama tekniği: jülyen🔪
Porsiyon 4 kişilik 🍽
Malzeme listesi ile başlayalım✅
500gr bonfile
5 adet patates
2 ymk kaşığı Tereyağ
1 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağ
2 ymk kaşığı salça
Tuz ve pul biber (damak tadı ayarında)
Gelelim etleri marine etmek için sos hazırlığına...
1 adet soğan
1 su bardağı süt
1 şişe maden suyu
2 ymk kaşığı zeytinyağı
Ve kebabımızın lezzetini artırmak için mutfağın assolisti baharatlar...
Damak tadınıza uygun
Kimyon karabiber ve kekik 😉
Hazırlıklar başlasın......
Jülyen şeklinde ince ince doğradığımız bonfileleri derin bir kaba alıp tüm marine malzemelerini ilave edip karıştıralım.Bu arada(soğanı ince ince kare şeklinde kesip sosa ekliyoruz) sonra bu lezzeti şahaneyi buzdolabında 5 saat kadar bekletiyoruz😊
Yoğurdumuzu dövülmüş sarımsağı az tuz ve bir ymk kaşığı zeytinyağını karıştırıp çırpıyoruz.
Gelelim patateslere guzelce kabuklarını soyup ince ince kibritcöpü şeklinde kesiyoruz ve kararmaması için suda bekletip kızartmadan önce iyice kuruluyoruz.
Ardından kızgın ayçiçek yağında kızartıp süzerek servis tabağımıza alıyoruz ...
Ve sunummmmm🧚♀️
Servis tabağına aldığımız patateslerin üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdumuzu aktarıyoruz.
Diğer yandan marine ettiğimiz o şahane etlerimizi tavada kızartıp yoğurdumuzun üzerine servis ediyoruz ve en son olarakta salça tereyağ ve baharatlarımızla hafif kızdırıp tabağımıza son dokunuş ile servise sunuyoruz... 🍽
Unutmadan yüreğinizden bi tutam sevgi eklemeyi ihmal etmeyin 😊
![]() |
Çıtır çıtır kebabı:) |
Hazırlık ve doğrama 40 dk
Doğrama tekniği: jülyen🔪
Porsiyon 4 kişilik 🍽
Malzeme listesi ile başlayalım✅
500gr bonfile
5 adet patates
2 ymk kaşığı Tereyağ
1 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağ
2 ymk kaşığı salça
Tuz ve pul biber (damak tadı ayarında)
Gelelim etleri marine etmek için sos hazırlığına...
1 adet soğan
1 su bardağı süt
1 şişe maden suyu
2 ymk kaşığı zeytinyağı
Ve kebabımızın lezzetini artırmak için mutfağın assolisti baharatlar...
Damak tadınıza uygun
Kimyon karabiber ve kekik 😉
Hazırlıklar başlasın......
Jülyen şeklinde ince ince doğradığımız bonfileleri derin bir kaba alıp tüm marine malzemelerini ilave edip karıştıralım.Bu arada(soğanı ince ince kare şeklinde kesip sosa ekliyoruz) sonra bu lezzeti şahaneyi buzdolabında 5 saat kadar bekletiyoruz😊
Yoğurdumuzu dövülmüş sarımsağı az tuz ve bir ymk kaşığı zeytinyağını karıştırıp çırpıyoruz.
Gelelim patateslere guzelce kabuklarını soyup ince ince kibritcöpü şeklinde kesiyoruz ve kararmaması için suda bekletip kızartmadan önce iyice kuruluyoruz.
Ardından kızgın ayçiçek yağında kızartıp süzerek servis tabağımıza alıyoruz ...
Ve sunummmmm🧚♀️
Servis tabağına aldığımız patateslerin üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdumuzu aktarıyoruz.
Diğer yandan marine ettiğimiz o şahane etlerimizi tavada kızartıp yoğurdumuzun üzerine servis ediyoruz ve en son olarakta salça tereyağ ve baharatlarımızla hafif kızdırıp tabağımıza son dokunuş ile servise sunuyoruz... 🍽
Unutmadan yüreğinizden bi tutam sevgi eklemeyi ihmal etmeyin 😊
merhaba
YanıtlaSilnasılsınız